تهران فایل

  • ۰
  • ۰
تحقیق

لینک *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه:64

فهرست مطالب

  • مرور اصطلاحات ، مفاهیم و تعاریف تغذیه .
  • آشنایی با دستگاه گوارش ، اعمال ،&zwnj ترشحات و حرکات آن .
  • بررسی رابطه&zwnj ی کربوهیدراتها ، چربی&zwnj ها و پروتئین&zwnj ها با فعالیت&zwnj های مختلف ورزشی
  • بررسی رابطه مصرف آب و الکترولیت&zwnj ها با فعالیت&zwnj های ورزشی
  • بررسی رابطه مواد معدنی و ویتامین&zwnj ها با فعالیت&zwnj های ورزشی
  • بررسی رابطه تغذیه با نوع و مدت با فعالیت&zwnj های ورزشی
  • بررسی رابطه میزان مصرف غذا و تأمین کالری با نوع و مدت فعالیت&zwnj های ورزشی
  • آشنایی با برنامه&zwnj های غذایی ورزشکاران در رشته&zwnj های مختلف ورزشی
  • بررسی نظریه&zwnj ها و یافته&zwnj های مربوط به تغذیه&zwnj ی ورزشکاران

دستگاه گوارش(Digestive system)

  • گوارش: تغییر شکل غذا به طوری که قابل جذب شدن به خون شود .
  • هدف و عمل اصلی دستگاه گوارش:&zwnj هضم ، جذب مواد غذایی ، تأمین آب و الکترولیت&zwnj ها و حرکت دادن غذا با سرعت مناسب
  • اجزای دستگاه گوارش: دهان (دندان&zwnj ها و غدد بزاقی) مری ، معدی ، لوزالمعده ، کبد (کیسه&zwnj ی صفرا) روده&zwnj ی باریک (دودنوم ،&zwnj ژژونوم و ایلئوم) و روده&zwnj ی بزرگ (کولون صعودی ،&zwnj افقی ، نزولی و قوسی شکل)

ترشحات دستگاه گوارش:

  • ترشح بزاق: سه جفت غده&zwnj ی زیر زبانی ، زیرفکی و بناگوشی

نقش بزاق:

  • آماده سازی لقمه برای بلع و هضم
  • کمک به حس مزه و طعم غذا
  • کمک به هضم نشاسته
  • کمک به بهداشت دهان و دندان&zwnj ها
  • شستن مواد بدمزه از محیط دهان

ترشح روزانه بزاق: 1000 تا 1500 میلی&zwnj لیتر

محرک&zwnj های ترشح بزاق: بینایی ، بویایی ، چشایی ، تفکر درباره غذا ،&zwnj مزه&zwnj ها ، حالت تهوع

* تنظیم ترشح بزاق عمدتا از طریق اعصاب خودمختار صورت می&zwnj گیرد :

افزایش&zwnj دهنده&zwnj ها: سمپاتیک بتا ، استیل کولین ، آلدوسترون VIP و محرک&zwnj های بویایی ، بینایی ، چشایی و ..

کاهش دهنده&zwnj ها: سمپا آلفا ، مهار پمپ سدیم ، پتاسیم .

مری: تنها مایع لغزنده&zwnj ساز برای حرکت غذا و جلوگیری از آسیب و زخم&zwnj شدن دیواره آن ترشح می&zwnj کند .

ترشحات معده: غذا در معده با ترشحات آن آمیخته و با سرعت مناسب وارد دوازدهه می&zwnj شود . پپسین= گاسترین .

مهمترین عمل زیستی معده فاکتور داخلی برای جذب B12 است. غلظت بالای یون H باعث مرگ باکتری&zwnj های غذایی می&zwnj شود .

ترشح اسید معده دارای دو مرحله است :

1- پایه&zwnj ای 15% صبح&zwnj ها کاهش عصرها افزایش . هیستامینی افزایش

2- گوارشی:

عصبی(مغزی)= محرک&zwnj های بویایی ، چشایی ، بینایی و تفکر درباره غذا باعث افزایش ترشح می&zwnj شوند

معده&zwnj ای = با ورود غذا و اتساع معده ترشحات افزایش می&zwnj یابد .

روده&zwnj ای= احتمالا پپتید بومبیزین روده ترشح معده را افزایش می&zwnj دهد .

افزایش دهنده&zwnj های اسید معده : میتامین ، گاسترین و استیل کولین

مهارکننده&zwnj های ترشح اسید معده: خود اسید معده ، گلوکاگن ، کولی سیستوکینین ، سوماتو استاتین و پلی پپتیدهای معدی &ndash روده&zwnj ای

ترشحات موکوپروتئینی معده وظیفه&zwnj ی حفاظت از دیواره&zwnj ی داخلی معده را در برابر PH اسیدی آن به عهده دارد .

ترشحات لوزالمعده: از مهمترین عدد ترشحی بدن در رابطه با متابولیسم مواد غذایی است که ترشحات خود را به ابتدای روده باریک می&zwnj ریزد .

* لوزالمعده علاوه بر ترشح هورمون&zwnj های انسولینی و گلوکاگن ،&zwnj یون بی&zwnj کربنات برای خنثی&zwnj سازی PH اسیدی معده و هشت آنزیم مهم برای تجزیه مواد غذایی ترشح می&zwnj کند:

آمیلاز لیپاز

تریسپین ، کیموتریسپین و کربوکسی پپتیدازها

الاستاز

ریبونوکلئاز و دی اکسی ریبونوکلئاز

* ترکیبات شیره&zwnj ی لوزالمعده : آب ، الکترولیت&zwnj ها و پروتئین&zwnj ها

ترشح روزانه شیره&zwnj ی لوزالمعده = حدود 5/1 لیتر است که تحت کنترل اعصاب و هورمون&zwnj ها قرار دارد .

چرخه تنظیمی ترشحات لوز&zwnj المعده نیز دارای سه مرحله است :&zwnj

  • مغزی (عصبی) مشابه مانیزم معده
  • معده&zwnj ای: اتساع قاعده تحتانی معده باعث افزایش ترشحات لوزالمعده می&zwnj شود .
  • روده&zwnj ای:&zwnj ترشح سکرتین و کولی سیستوکینین روده ترشحات لوزالمعده را افزایش می&zwnj دهد .

*اهمیت مرحله عصبی کم و مشابه مکانیزم ترشح اسید معده است .

* متسع شدن بخش قاعده&zwnj ای معده ، ترشحات لوزالمعده را افزایش می&zwnj دهند :&zwnj

مستقیم= از طریق عصب و رگ

غیرمستقیم= از راه ترشح گاسترین معده و سکرتین و کولی سیستوکینین دوازدهم .



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-106000-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af-%d8%aa%d8%ba%d8%b0%d9%8a%d9%87-%d9%88-%d9%88%d8%b1%d8%b2%d8%b4/
  • ۹۵/۰۶/۲۹
  • jooad jooli

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی