
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:43
فهرست و توضیحات:
مقدمه
تجزیه و تحلیل
روش تحقیق
سابقه تحقیق
اصطلاحات و مفاهیم
فلسفه معرفت دینی
چکیده:
« فلسفه معرفت دینی
مفاهیم کلیدی:
فلسفة معرفت دینی و فلسفه&zwnj های مضاف
« در یونان، عناصر دین خصوصیات فلسفی پیدا کردند. در هند فلسفه خود، مبدل به دین شد. اپانیشادها هم متون دینی است و هم کهن&zwnj ترین تأملات فلسفی هندی. به تعبیری، فلسفه صرفاً مجموعه&zwnj ای از مباحث نظری برای ارضای حسن کنجکاوی بشر نیست؛ بلکه تلاشی فکری است که در مسیر نجات و رستگاری انسان به کار می&zwnj آید.[1]»
بنابراین، نتیجه آنکه برخی از ادیان خود، نوعی مکتب فلسفی هستند. ممکن است مطرح شود که این قالب&zwnj های گوناگون فلسفه همگی امور عارضی هستند که اگر این امور عارضی حذف شوند و قدر جامعی را بخواهیم برای آن در نظر بگریم، معنای اصیل و مجردی از فلسفه بدست می&zwnj آید که می&zwnj توان آن را چنین توصیف کرد:
« تفکری مستند است که به انتقاد از خود می&zwnj پردازد و به ادلة عقلی در توجیه خود می&zwnj کوشد» .
- « دین» : برای دین در لغت معنای گوناگون و متنوعی ذکر شده است؛ از جمله: اطاعت، جزاء، پاداش، تسلیم، آئین و شریعت و ... [2]. برای مفهوم اصطلاحی دین به علت تنوع تعاریف همچو تعریف فلسفه در آن مناقشاتی وجود دارد، زیرا این تعریف&zwnj ها معمولاً با یکدیگر تفاوت&zwnj های بنیادین دارد. برخی آن را چنان گسترده&zwnj اند که هر نوعی آئین بشری را شامل می&zwnj شود، آئین&zwnj هایی که حتی در آن اعتقاد به خدا و مبداء متعال وجود ندارد و یا آئین&zwnj هایی که بر ماده انگاری مبتنی&zwnj اند. چنانکه پترسون دین را این گونه تعریف کرده است:
دین متشکل از مجموعه&zwnj ای از اعتقادات، اعمال و احساسات (فردی و اجتماعی) است که حول مفهوم غایی سامان یافته است.[3]
برخی از دیگر علما، دین را جامعی برای دین حق و باطل دانسته&zwnj اند و در تعریف معنای اصطلاحی آن چنین گویند:

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-105995-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d9%81%d9%84%d8%b3%d9%81%d9%87-%d9%85%d8%b9%d8%b1%d9%81%d8%aa-%d8%af%db%8c%d9%86%db%8c/
- ۹۵/۰۶/۲۹